Popular categories

Zážitkový seminář Život s handicapem

Říkali jste si někdy, jaké to asi je žít s handicapem? Jak se asi člověku na vozíčku jezdí po městě, a jak se slepec dokáže orientovat a vykonávat každodenní činnosti? Náš zážitkový seminář má odpovědi na všechny tyto a spoustu dalších otázek o životě s handicapem. Pokud sháníte dárek pro muže, kterého zajímá vše nové a rád kouká na věci z různých perspektiv, pak je tento zážitkový seminář Život s handicapem tím pravým! 
 
Obecný program zážitku
  • Zážitkový seminář Život s handicapem je rozdělen na teoretickou a praktickou část, přičemž se obě perfektně doplňují. 
  • Během první teoretické části semináře, který celkem trvá 3-6 hodin, anebo rovnou celý víkend a je určen pro 1 až 10 osob si účastníci vyslechnou vše o životě s handicapem. Profesionálové, kteří pracují v sociální sféře zodpoví veškeré jejich otázky, vysvětlí jim, jak se lidé s handicapem začleňují do společnosti, jaké komplikace s sebou přináší život s různými typy postižení atp. Zároveň také budou mít účastníci semináře možnost navštívit integrační dílny a byty pro lidi s hendikepem, které jsou součástí centra. 
  • Po prohlídce a úvodu přijde samotná praktická část, ve které si účastníci zážitkového semináře vyzkouší život s handicapem na vlastní kůži. Otestují všechny své smysly – budou si zkoušet sluchové, čichové a hmatové pexeso. Poté si vyzkouší pohyb na invalidním vozíku uvnitř i venku, běžné domácí práce, oblékání bezvládné osoby, vyzkouší si, jaké to je dělat běžné domácí práce se speciální ortézou na ruce, která jim znemožní pohyb. Poté si užijí canisterapii a zooterapii, budou mít možnost mít přímý kontakt s terapeutickými zvířaty jako je had, želva a canisterapeutický pes. 
adrop.cz

Datum: 

09.02.2024 - 31.12.2024

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

990,00 Kč