Popular categories

Zážitkové sokolnictví

Fascinují vás dravci a nechápete, jak je možné, že se tito nespoutaní majestátní tvorové vždy vrátí zpět na rukavici? Nechte si vše vysvětlit zkušeným sokolníkem, který vám dovolí tenhle nepopsatelný pocit zažít i na vlastní kůži.
Sokolnictví vzniklo dávno, někdy okolo 2000 let před naším letopočtem. Svou oblibu si nachází po tisíciletích i dnes. Dokonce ho najdete zapsané na seznamu UNESCO jako nehmotné kulturní dědictví.
Abyste se mohli stát sokolníkem, musíte splnit řadu podmínek, včetně složení myslivecké zkoušky. Při tomhle zážitku ale všechny formality přeskočíte a přivoláte si dravce na rukavici rovnou. Boží dárek pro milovníky přírody a netradičních zážitků.


Obecný program zážitku

  • Vyzkoušení sokolnictví i bez nutnosti zkoušek.
  • Seznámení s našimi i zahraničními druhy dravců a sov.
  • Odborný výklad sokolníka s letitou praxí.
  • Procházka přírodou s dravcem nad hlavou.
  • Podle zvolené varianty vás čeká sokolnický zážitek na zámku Sychrov, nebo v sokolnickém areálu v Polesí u Rynoltic. V obou případech nahlédnete do zákulisí této jedinečné disciplíny a aktivně se zapojíte do péče o zdejší opeřence i do jejich výcviku.
  • Nakonec se ještě projdete přírodou s dravcem nad hlavou, kterého budete přivolávat na rukavici a kochat se jeho leteckým uměním. Během toho se dozvíte informace z historie sokolnictví i to, co vše musíte splnit, abyste se mohli stát sokolníkem.
  • Zjistíte, jak náročné je dravce a sovy chovat, seznámíte se s jejich jídelníčkem, který je oproti jiným domácím mazlíčkům poněkud netypický. Podle zvolené varianty si kurz sokolnictví užijete sami, nebo v partě až 25 lidí.

adrop

Datum: 

13.02.2024 - 31.12.2024

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

3 139,00 Kč