Popular categories

Sold

Vlastnoruční výroba sýru pro celou rodinu

Víte, jak se vyrábí kozí sýr, který ráno snídáte? Zvládnete nadojit hrnek mléka? Zapomeňte na shon a stres velkoměsta, vydejte se s celou rodinou na venkovskou farmu plnou domácích zvířat. Pojďte s námi odhalit tajemství ruční výroby sýra! Vy se naučíte něco nového a Vaše děti budou zářit spokojeností při kontaktu se zvířátky.
 
Vlastnoruční výroba sýru, vyrobený sýr + malou ochutnávka různých druhů na farmě vyráběného sýra a chleba pečeného v peci na dřevo
  • dojit si zkusíte nejdříve na dojícím trenažéru:) a pak půjdete rovnou na věc, ke koze Líze či některé jiné dámě v ohradě. Dojit poprvé není tak těžké, jako stát poprvé na bruslích, ale nejde ani tak o to, jak to půjde. Na ručním dojení je totiž nejúžasnější onen blízký až intimní kontakt se zvířetem, který můžete Vy a Vaše děti zažít. A výroba sýra? Ani zde nebudete pasivním turistou na exkurzi. Naopak, vše bude procházet vašima rukama. Srážení sýřeniny a jakoby zázračná přeměna mléka v měkký tvarohový sýr je to, co Vás čeká v druhé části programu. Dozvíte se také, jak se dělá v domácích podmínkách máslo, a kde se vzalo podmáslí či syrovátka. A zvířátka? Dozvíte se o tom, jak žijí a jak se o ně na farmě starají a pak je společně nakrmíte. Zážitky se zvířaty – jako je třeba skotačení s kůzlaty či krmení - je pro děti vždy jedním z vrcholných bodů programu.
allegria

Datum: 

07.05.2022 - 31.03.2023

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

2 799,00 Kč