Víkendový kurz domácí výroby sýrů

1 989 Kč

Bučovice

KUP TEĎ

Kategorie: Cestování a volný čas

Kraje: Jihomoravský kraj

Platí: 7. 11. 2018 - 14. 11. 2018

10
Co se na farmě naučíte, doma jako když najdete. A na rodinné minifarmě KOZFARMMAR se toho naučíte spoustu: skvělé sýry, máslo, tvaroh i jogurt. To vše během jediného víkendu pod dohledem milé lektorky, kterou si účastníci kurzu nemůžou vynachválit.   Víkendový kurz domácí výroby sýrů
  • občerstvení během celého kurzu (káva, čaj, voda) 
  • parkování 
  • receptury na vyráběné produkty + skripta se základními sýrařskými postupy
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • Náplň kurzu:
  • skladování a úprava mléka, jeho ošetřování a vhodnost zpracování na mléčné produkty
  • pasterované a nepasterované mléko, vlastnosti a vliv na výrobu sýrů
  • mlékárenské kultury, očkování mléka
  • teploty, sýření
  • krájení sýřeniny, dohřívání, prokysávání
  • solení, lisování, zrání 
  • Co si na kurzu vyrobíte:
  • Jogurt typu Hollandia
  • Junket – rychlý dezert s konzistencí pudinku
  • Máslo 
  • Tvaroh – v případě odstředění smetany na výrobu másla odtučněný
  • Čerstvý sýr
  • Camembert
  • Hrudkový sýr na výrobu brynzy
  • Halloumi – kyperský sýr vhodný na grilování
  • Ricotta – syrovátkový sýr s konzistencí jemného tvarohu
  • Korbáčky, případně parenica a oštěpek
  • Mozzarella
  • Solný nálev
  • SO-NE : sobota 10.00 – cca 18.00 / neděle 9.00 – cca 14.00 (včetně hodinové přestávky na oběd) 
KOZFARMMAR Družstevní 201, Bučovice, 68501