Když se řekne španělská kuchyně, rozzáří se oči jedlíků a často zazní i uznalé pomlasknutí. Středomořské speciality jsou totiž jedna báseň, temperamentní jako místní obyvatelstvo a stejně rozmanité jako zdejší krajina. I vás o tom přesvědčí v Restaurante, Bar de Tapas el Cid.
Předkrm – velký talíř pro 2 osoby plný typických tapas:
- španělská sušená šunka (30 g) z horské oblasti Sierra Nevada s karamelizovanou hruškou
- španělská klobása chorizo (30 g)
- čerstvé krevety (2 ks) připravené v horkém olivovém oleji s plátky česneku a petrželkou
- marinované žampiony s rozmarýnem a Chardonnay (40 g)
- masové kuličky (4 ks) ve španělské pikantní rajčatovo-zeleninové omáčce
- marinovaný modrý sýr (30 g) v olivovém oleji s chilli papričkami
- zapečená bageta s domácím bylinkovým pestem
- hovězí steak z vysokého roštěnce nebo pupku dle aktuální nabídky (220 g) připravený na lávovém grilu, posypaný hrubou solí, podávaný se zelenými fazolkami na česneku a španělské sušené šunce Serrano s česnekovou omáčkou alioli
- pečená celá čerstvá ryba (pražma královská nebo mořský vlk dle nabídky trhu min. 300g) s čerstvými bylinkami podávaná s grilovanou zeleninou, pažitkové máslo
- výběr regionálních francouzských a španělských sýrů (40 g) s fíkovým chutney
- Fondant au Chocolat – jemný čokoládový dezert podávaný s omáčkou z vanilky