Popular categories

Sold

Prohlídka pivovaru Radegast

Tenhle zážitek bude pořádně hořký. A to je dobře! Darujte mu zážitek ve formě poutavé prohlídky moravskoslezského pivovaru Radegast v Beskydech. Dozví se vše o jeho historii i to, proč je dnes jedním z nejmodernějších pivovarů v republice. Navštíví výrobní prostory s cylindrokónickými tanky i stáčírnu. Také zavítá do sklepů, kde se podívá, jak známé české pivo zraje a dokvašuje. Ve varně zakladatele pivovaru, Jaromíra Franzla, se přesvědčí, že i pstruzi mají na pivo vliv. Výrobu totiž ovlivňují detaily, třeba správná kvalita vody. Prostě ten pravý zážitek pro skutečného gurmána, co má rád dobré pivíno.


Obecný program zážitku

  • Tahle hořká prohlídka ho čeká v Beskydech, v malé obci Nošovice na severní Moravě. Tam byl v roce 1966 položen základní kámen pivovaru, který o několik let později získal jméno podle staroslovanského boha slunce, ohně, úrody, sklizně a pohostinnosti – Radegast.
  • Čeká ho zajímavá komentovaná prohlídka, při které se dozví, jak se pivo vaří, zraje, dokvašuje i jak se stáčí. A rovnou se na to podívá do výrobních prostor s cylindrokónickými tanky, do stáčírny i do varny zakladatele pivovaru, kterou teď hlídají pstruzi. Respektive hlídají, aby kvalita vody byla tip ťop. Kromě vody se tu hlídá i receptura. Ta je stále taková, jakou ji vytvořil zdejší první sládek. Lahodná a nezaměnitelně hořká.
  • O prohlídce si bude moct povyprávět u sklenice vychlazeného Radegastu, kterou si vychutná ve vyhlídkové věži s úžasným výhledem na okolní beskydské vrchy.
  • Prohlídka trvá 2 h.
  • Ochutnávka piva je jen pro gurmány starší 18 let. Pro mladší znalce bude připravené nealko pivo.

adrop

Datum: 

06.02.2024 - 31.12.2024

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

220,00 Kč