Popular categories

Prohlídka pivovaru Gambrinus s ochutnávkou

Než se zlatý mok ocitne ve sklenici, projde procesem, kde záleží na každé maličkosti. A že je radost se na takový zrod plzeňského piva v akci dívat. Pokud hledáte dárek pro gurmána, který se zajímá nejen o výsledný produkt, ale rád se dozvídá i zajímavosti z výroby či historie, právě jste ho našli. Dvouhodinová prohlídka plzeňského pivovaru Gambrinus ho zavede do historické i současné varny, dozví se, jak se pivo kvasilo dříve a jak mu pomáhají dnešní nejnovější technologie. Samozřejmě je potřeba ty informace pořádně vstřebat. A to jde nejlépe praktickou ochutnávkou českého piva. Óóóó, to bude pohoda.


Obecný program zážitku

  • Prohlídka pivovaru Gambrinus začíná v historické nově zrekonstruované Varně 1869. K výkladu o historii dostane první pivní ochutnávku a rovnou se dozví o surovinách, bez kterých by to prostě nešlo. Nakoukne nejen do historické, ale i do současné varny, kde mu odhalí proces vaření piva.
  • Navštíví zachovalou rozkvasnou spilku, kde se dozví o výrobních procesech dob minulých. A z minulosti skočí do současnosti a možná i budoucnosti? Půjde se totiž k cylindrokonickým tankům, kde se podívá na zoubek nejmodernějším způsobům kvašení piva. U nich si bude moct zahrát na sládka. Ochutná tam ještě zrající pivo, což bývá obyčejně jen výsada sládků. Bude už zralé akorát, nebo potřebuje ještě čas? Tady uvidí, jak má vytrénované chuťové buňky.
  • A kde se začínalo, tam se i končí. V historické Varně 1869 už čeká sládek, který mu prozradí zásady správné péče o zlatý mok a seznámí ho s různými styly čepování. A to vše během ochutnávání lahodných nepasterizovaných a nefiltrovaných piv. Tak na zdraví!
  • Zážitek je vhodný pro gurmány starší 18 let (mladší mohou jen za doprovodu rodičů, ovšem bez ochutnávky piva)

adrop

Datum: 

19.02.2024 - 31.12.2024

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

250,00 Kč