Vyprodáno
Jistě víte, že mezi nové divy světa patří také Taj Mahal. Věděli jste ale, že se nenachází v Indii, ale na pražském Smíchově?
A není to ani tak daleko, takže vyrazte tramvají nebo klidně pěknou procházkou – přátelům pak můžete říct, že jste až k Taj Mahal došli pěšky. Nebo je rovnou do Taj Mahal Express vezměte s sebou, v nabídce jsou totiž vouchery pro 2 nebo rovnou pro 4 osoby. Čeká vás tady pořádná porce dobrot a nebudete vědět, co dřív ochutnávat.
Pro 2 osoby
Polévka (podle výběru):
- čočková/kuřecí/rajská
Předkrm:
- Kuřecí Malai Tikka (120 g, grilované kousky kuřecího masa marinované v jogurtu s koriandrem, česnekem a citronem)
- Shish Kebap (120 g, grilované kousky mletého kořeněného hovězího masa podávané na špízu. Maso je připraveno ve speciální tandoorské peci a podává se s čatní nebo omáčkou z máty.)
Hlavní chod:
- Murg Makkhan wala (150 g, kuře marinované ve směsi koření z mletého koriandru, jogurtu, římského kmínu, sušených listů pískavice, Garam Masala a zeleného kardamomu. Maso se podává v jemné omáčce z čerstvých rajčat, pasty z kešu oříšků, smetany, posypané čerstvým koriandrem a zázvorem.)
- Jehněčí Dupiaza (150 g, připraveno z cibule, zázvoru, česnekové pasty a koření – černý
- kardamom, hřebíček, sůl, pepř)
- Malai Kofta (150 g, malai znamená krém a kofta jsou smažené kuličky. Obvykle se z brambor a zeleniny smíchá bramborové pyré, zlehka se okoření kuličky domácího sýra, osmaží se dozlatova a servírují se v husté a jemné krémové omáčce.)
Přílohy:
- Šafránová rýže (180 g)
- Originální basmati rýže ochucená šafránem
- Naan (2 ks, čerstvý tradiční indický chléb pečený v peci Tandoor – česnekový/sýrový/máslový)
Dezerty:
- Gulab Jamun (2 ks, smažené kuličky z indického sýra paneer podávané ve sladkém sirupu se zeleným kardamomem a šafránem)
- Kheer (75 g, oblíbený indický dezert ze sladké mléčné rýže, smetany, strouhaného kokosu a pistáciových oříšků)