Kuchyně Indonésie je tak pestrá a nevšední… Jaké tedy asi bude posezení u jídla v indonéské restauraci? Prostě jedinečné!
A jedinečná je jak kuchyně, tak atmosféra v restauraci Javánka. I na pražských Vinohradech objevíte mnoho exotických chutí. Speciální degustační menu tu připravili pouze pro vás, zákazníky Slevomatu. Takovou spoustu pokrmů najednou v této restauraci jen tak neochutnáte.
Vegetariánské menu pro 2 osoby
- 2× polévka (150 ml)
- Sayur Lodeh – zeleninový vývar v kokosovém mléce, tofu, okořeněno hlavně galangalem a zázvorem, mungo nudle, rýže
- 2× hlavní chod složený z 9 pokrmů
- Fazolky Sambal goreng Buncis (80 g) – zelené fazolky v lehce pikantní omáčce s červenými paprikami a kokosovým mlékem
- Sayur Opor (40 g) – zeleninový pokrm s kokosovým mlékem, kurkumou a citronovou trávou
- Tumis Tempeh (40 g) – marinované kousky tempehu ve sladké sojové omáčce s jemným nádechem chilli papriček
- Tahu Guling (40 g) – tofu ve sladké omáčce
- Salát Jali-jali (150 g) – vařená a syrová zelenina se zálivkou z pomerančové i citronové šťávy a kaffir lime listem, chilli, s česnekem, kokosovém mlékem. Podáváno s čerstvým koriandrem, smaženou cibulkou a praženými arašídy.
- Salát Gado-Gado (190 g) – vařená a syrová zelenina, tofu, vařené brambory, mungo klíčky aj., s omáčkou z arašídů, ochuceno limetkou atd.
- Salát Asinan (30 g) – sladkokyselý salátek
- Serundeng (15 g) – kokosové sypání
- Rýže posypaná smaženou cibulkou (160 g)
- 2× dezert
- Dezert s mořskou řasou agar, kokosovým mlékem a chlebovníkem, podávaný s kokosovo-pandanovou omáčkou (65 g)
- 2× káva/čaj
Javánka and Co.
Máchová 22, Praha - Vinohrady, 101 00