Vezměte drahou polovičku a potomky nebo třeba partu kamarádů do liberecké restaurace Gurkha. Po hostině, kterou vám tu připraví, si dost možná na všechny ty české recepty od Magdaleny Dobromily ani nevzpomenete. Kotlíky a sporáky v tomhle podniku rozpalují zkušení kuchaři z Nepálu, kteří se svému umění učili v indickém Dillí.
Předkrmy:
Onion Bhaji (smažená obalovaná cibule), 150 g
Papadum (indická specialita), 4× 15 g
Hlavní chody:
Kuřecí masala, 150 g (mírně ostrá omáčka)
Kuřecí korma, 150 g (jemná omáčka)
Dal Makhni, 150 g (indické národní jídlo z čočky)
Gorkhali rembo, 150 g (kostky kuřecího masa čtyř různých chutí)
Přílohy:
Rýže
Sýrové placky
Tandoori butter nan (indický vrstvený chléb s máslem)
Dezert:
Gulab Jamun (kuličky ze sušeného mléka ve sladké omáčce), 2× 2 kuličky
GURKHA Indická Nepálská Restaurace
Pražská 138/16, Liberec, 460 01