Jak voní a chutná exotika? Ta indická třeba po kari a dalším koření. Restaurace Curry & Tikka v ulici Na Chvalské tvrzi vám připraví hotovou přehlídku specialit – několik chodů s kuřecím masem. 1000 nebo 2000 gramů tradičních indických dobrot potěší 2 až 4 milovníky dobrého jídla.
Masové degustační menu Maharaja Thálí
(cca 1 000 g, pro 1–2 osoby)
- Předkrm
- Plain Papadum
- (tenký plátek z kukuřičné mouky)
- Hlavní chody
- Chicken Tikka
- (marinovaná kuřecí prsa v jogurtu, pečené v peci tandoori)
- Chicken Korai
- (středně ostrá rajčatová omáčka s cibulí a paprikou)
- Butter Chicken
- (grilované kuřecí maso ve smetanovo-máslové omáčce s rajčaty)
- Cizrnová masala
- (cizrna připravená se speciální směsí exotického koření)
- Přílohy
- Kořeněná rýže
- Tradiční nan
- (indická placka z celozrnné mouky)
- Omáčka
- Mixed Raita
- (jogurtová omáčka s okurkou mrkví a cibulí)
- Dezert
- Gulab Juman
- (smažené tvarohové knedlíčky s cukrovým sirupem)
- Nápoj (2× 0,2 l)
- Lassi Namkeen
- (slaný jogurt ochucený indickým kmínem a koriandrem)
- nebo
- Mango Lassi (jogurt, pyré z manga)