Popular categories

Kurzy výroby domácích sýrů, másla, jogurtu

Naučte se připravit vlastní sýr, jogurt či máslo nebo si troufněte rovnou na pokročilejší ricottu, brynzu, zrající sýry, korbáčky či čedar. Stačí se přihlásit do jednoho z kurzů, kde vám ukážou jak na to. Během 5 hodin se dozvíte něco málo o historii výroby, seznámíte se s technologickými postupy a pustíte se do díla.  

  • Kurz domácí výroby másla, sýrů, jogurtů a dalších mléčných produktů pro 1 osobu
  • Délka kurzu: 5 hodin
  • Termín: vypsaná je vždy minimálně jedna sobota v měsíci, někdy i jiné dny podle počtu zájemců
  • Náplň kurzu
  • Dozvíte se něco o historii, původu a výrobě jogurtu a pokrmů z něj vyrobených
  • Naučíte se vybrat a používat vhodné startovací kultury
  • Zkusíte sýření, krájení, solení a lisování
  • Zjistíte, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy
  • Vyrobíte si vlastní máslo, jogurt, kefír, sýr a hotové výrobky si odnesete domů
  • Ochutnáte výrobky z místních kultur

České Budějovice
Tyršova 15, České Budějovice – Suché Vrbné
Hlavatce
Hlavatce 37, Sedlec

Naše Galerie
Čechova 5, Letná, Praha – Letná, Činžovní dům

Datum: 

16.01.2020 - 23.01.2020

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

999,00 Kč