Vyprodáno
Naučte se připravit vlastní sýr, jogurt či máslo nebo si troufněte rovnou na pokročilejší ricottu, brynzu, zrající sýry, korbáčky či čedar. Stačí se přihlásit do jednoho z kurzů, kde vám ukážou jak na to. Během 5 hodin se dozvíte něco málo o historii výroby, seznámíte se s technologickými postupy a pustíte se do díla.
Kurz domácí výroby másla, sýrů, jogurtů a dalších mléčných produktů pro 1 osobu
- Délka kurzu: 5 hodin
- Termín: vypsaná je vždy minimálně jedna sobota v měsíci, někdy i jiné dny podle počtu zájemců
- Náplň kurzu
- Dozvíte se něco o historii, původu a výrobě jogurtu a pokrmů z něj vyrobených
- Naučíte se vybrat a používat vhodné startovací kultury
- Zkusíte sýření, krájení, solení a lisování
- Zjistíte, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy
- Vyrobíte si vlastní máslo, jogurt, kefír, sýr a hotové výrobky si odnesete domů
- Ochutnáte výrobky z místních kultur