Popular categories

Den se včelařem

Med nepadá z nebe. Včelař ho získává spoluprací se včelami. Vytváří jim podmínky podobné těm v přírodě, stará se o jejich bezpečí a zdraví a odebírá si část medu. Práce to není jednoduchá a nejpodstatnější je láska ke včelám a přírodě. A také cit k práci se včelami. Nyní máte možnost provázet včelaře při jeho práci. Poznat vůni linoucí se z úlů. Vnímat harmonii včelstva, dokonalou sehranost desetitisíců včel. Vyzkoušejte tento včelařský zážitek a poznejte jedno z úžasných tajemství přírody.


Průběh

  • Zážitek obvykle probíhá od 8:00 do 16:00. Po ranním seznámením s programem a bezpečnostními zásadami navštívíme stanoviště včelstev, kde si řekneme něco o jejich vhodném umístění. Budeme si povídat o nejrozšířenějších typech úlů a vhodné zootechnice. Specifikujeme včelí snůšku a krajinu vhodnou pro včely. Následuje samotná práce se včelami - určíme si jednotlivé kasty dělnic, trubce, matku a fáze vývoje plodu. V poslední třetině programu navštívíme včelařský provoz, kde si ukážeme včelí produkty a výrobky z nich včetně mastí, tinktur, medoviny i například medových sušenek a lízátek. Součástí dne je i seznámení s organizovaným včelařením, zákony a předpisy v rámci chovu včel. V závislosti na měsíci návštěvy může dojít k tvorbě oddělků, shazování a usazování rojů, vytáčení medu, dodávání zásob včelám, plnění medu, medoviny apod. Program začíná a končí v obci Sobětuchy u Chrudimi.

Balíček obsahuje

  • 8 hodinový včelařský zážitek obsahující spolujízdu se včelařem po 2 až 3 včelích stanovištích z místa a do místa začátku programu.
  • Půjčení včelařského klobouku nebo kukly.
  • 1 med nebo medovinu do 150 Kč dle vlastního výběru.

allegria

Datum: 

07.02.2024 - 31.12.2024

Kraj: 

Kategorie: 

Částka: 

2 900,00 Kč