Máte rádi skvělé jídlo z čerstvých lokálních surovin a chcete si ho vychutnat v jedinečném prostředí? Dopřejte si luxusní gastronomický zážitek v zámecké restauraci Honoria v historických prostorách pětihvězdičkového boutique hotelu Chateau Herálec. Čeká vás šest dokonale sladěných chodů, ve kterých se snoubí to nejlepší z české kuchyně se špetkou moderního pojetí.
Každý chod je připravený z vybraných surovin od místních farmářů, a to s ohledem na sezónnost, aby vše bylo maximálně čerstvé. Spoustu surovin si tu navíc pěstují sami na zeleninových a bylinkových zahrádkách i ve skleníku.
V historické restauraci Chateau Herálec vás čeká předkrm, šťavnaté maso, sezónní speciality i dezert, který potěší všechny smysly. A protože k výjimečnému jídlu patří i výjimečná atmosféra, zážitek umocní elegantní stolování s ručně foukanými číšemi ve stylu muránského skla.
Aktuální degustační menu Pánů Trčků z Lípy*
- Studený předkrm: roastbeef, nakládané houby, křenový crème fraîche, hořčičná majonéza, nakládané okurky, chlebový crumble
Polévka: polévka z červené čočky, brambory, cuketa, klobása, krutony, olej z medvědího česneku
Salát: variace z řepy, hruška, jablko, kroketa z kozího sýru, vlašský ořech, balzamikový gel
Teplý předkrm: bramborové ravioli, kachní maso, zelí, špek, škvarky, kmínový demi-glace
Hlavní chod: jelení hřbet, ořechová krusta, bramborový fondant, černý kořen, květák, olej z medvědího česneku, vinná omáčka
Dezert: cheesecake, datlový piškot, pekanové ořechy, karamel s bourbonem, crème fraîche, rozinkové pyré, jablečný kompot, pusinky, zmrzlina ze svařeného vína
* Meníčko se mění každou sezonu, aby byly suroviny co nejčerstvější.
adrop