Co si takhle pochutnat na netradiční dobrotě? Ve skvěle hodnocené restauraci a penzionu Lutena vám kuchař vykouzlí dančí menu, a to konkrétně steak z kýty. Dančí maso má červenohnědou barvu, jemnou svalovou strukturu a mírně vyšší obsah tuku než srnčí nebo jelení, což mu zajišťuje šťavnatost a plnou chuť. Díky tomu se při tepelné úpravě tolik nevysušuje a zachovává si křehkost. Dančí kýta je měkké maso s lehce nasládlou chutí a jemnou vláknitou strukturou.
1× dančí steak z kýty (300–350 g)
1× omáčka podle výběru:
Pepřová
Hříbková
Demi glace
Ostružinová
Z portského vína
Domácí barbecue
Cumberland
Ostružinová
Švestková
Domácí tatarka
Domácí kečup
1× příloha podle výběru:
Šťouchané brambory s cibulkou a iberijským špekem
Domácí hranolky
Pečené máslové grenaille s cibulkou a bylinkami
Domácí pečivo s iberijským špekem nebo dvě čerstvě rozpečené bagetky
Grilovaná zelenina
1× ochutnávka 3 piv Lutenský Berňák
Restaurace a penzion Lutena
Karvinská 1237, Dolní Lutyně, 735 53