Když se řekne španělská kuchyně, rozzáří se oči jedlíků a často zazní i uznalé pomlasknutí. Středomořské speciality jsou totiž jedna báseň, temperamentní jako místní obyvatelstvo a stejně rozmanité jako zdejší krajina. I vás o tom přesvědčí v Restaurante Bar de Tapas el Cid.
- Předkrm – velký talíř plný typických tapas:
- variace španělských klobás, šunky, sušené švestky a meruňky pečené ve slanině a marinované ve španělském brandy, pečené fazolky na česneku se španělskou šunkou (370 g)
- 1× bylinková zapečená bageta
- 2× hlavní chod podle výběru (mohou být různé i stejné, svou volbu nahlaste již při rezervaci):
- kachní prso sous-vide (160 g), pyré z dýně hokaido a grilovaná cuketa
- nebo
- jelení krkovice (160 g), pečené kaštany, omáčka z ostružin a červeného vína
- 2× lahodné sýrové variace
- výběr regionálních francouzských a španělských sýrů (40 g) s fíkovým chutney
- 2× dezert
- kantabrijský dort z vlašských ořechů s omáčkou z granátových jablek (100 g)