Když se řekne španělská kuchyně, rozzáří se oči jedlíků a často zazní i uznalé pomlasknutí. Středomořské speciality jsou totiž jedna báseň, temperamentní jako místní obyvatelstvo a stejně rozmanité jako zdejší krajina. I vás o tom přesvědčí v Restaurante Bar de Tapas el Cid.
-
Předkrm – velký talíř plný typických tapas:
-
variace španělských klobás, šunky, sušené švestky a meruňky pečené ve slanině a marinované ve španělském brandy, pečené fazolky na česneku se španělskou šunkou (370 g)
-
1× bylinková zapečená bageta
-
2× hlavní chod podle výběru (mohou být různé i stejné, svou volbu nahlaste již při rezervaci):
-
kachní prso sous-vide (160 g), pyré z dýně hokaido a grilovaná cuketa
-
nebo
-
jelení krkovice (160 g), pečené kaštany, omáčka z ostružin a červeného vína
-
2× lahodné sýrové variace
-
výběr regionálních francouzských a španělských sýrů (40 g) s fíkovým chutney
-
2× dezert
-
kantabrijský dort z vlašských ořechů s omáčkou z granátových jablek (100 g)
Restaurante, Bar de Tapas el Cid
Křižíkovy sady 1, Plzeň
Kategorie: Jídlo a pití
Kraje: Plzeňský kraj