Francouzská kuchyně se vyznačuje elegancí a šarmem. Byla dokonce přidána na světový seznam nemateriálního kulturního dědictví UNESCO. Pojďte ji poznat ve své ryzí podstatě! Guest Restaurant Français se špičkovým britským šéfkuchařem vám odkryjí její voňavá tajemství.
10chodové francouzské menu pro 2 osoby v podání šéfkuchaře Simona Guesta:
- Amuse Bouche - vždy jiné překvapení šéfkuchaře (např. zauzená pražma s citronovou omáčkou)
- Moules Mariniére - mušle slávky se šalotkou, česnekem a petrželí v krémové omáčcce z bílého vína / 2× 75 g
- Ravioli plněné kuřetem a estragonem připravené v kuřecím vývaru s houbami / 2× 100 g
- Tigre Crevetes - tygří krevety v másle s česnekem, chilli, cibulkou a rajčaty / 2× 65 g
- Cog au Vin - kohout marinovaný v červeném víně, koňaku a dijonské hořčici se žampiony, gratinované brambory / 2× 125 g
- Cuisses de Grenouille - žabí stehýnka v česnekovo-petrželovém másle na zeleninovém lůžku / 2× 45 g
- Beouf Wellington - hovězí z pravé svíčkové obalené v listovém těstě s demi-glace omáčkou a zauzenými bramborovými nočky / 2× 120 g
- Fromage de Jour - sýr dle denní nabídky (např. kozí sýr s červenou řepou a zálivkou) / 25–45 g
- Trio Deserts - selekce dezertů na výběr z á la carte nabídky / 130–200 g
- Petit Four - sladká tečka z denní nabídky (např. vanilková zmrzlina s balsamicem)
- 2× 1 dcl vína z nabídky á la carte